Nieuws

Wat te doen met verhuisdozen na de verhuizing

By Nieuws

Eindelijk, alles uitgepakt. Alle dozen zijn leeg. Je hebt een plekje gevonden voor alle dierbaarheden in het nieuwe onderkomen. Dan blijft er nog één ding over: wat moet je toch met al die verhuisdozen die je nu over hebt? Gooi je ze gewoon weg? Natuurlijk niet! Er zijn vele andere mogelijkheden voor de overgebleven dozen die veel beter zijn.

Hier enkele suggesties wat te doen met de overgebleven verhuisdozen:

 

Wat te doen met overgebleven verhuisdozen na een een verhuizing

Recyclen:

Sommige dozen zullen zijn beschadigd of vuil geworden, dusdanig dat ze niet meer kunnen worden gebruikt voor een volgende verhuing.  Zet deze apart en breng ze naar de oud papier container waar ze alsnog een tweede leven krijgen.

Bewaren:

Maak niet de fout dozen weg te gooien die nog in een uitstekende staat verkeren. Zonde! Weet je nog hoe lastig het was goede stevige verhuisdozen te vinden voor deze verhuizing? Gebruik deze dozen om spullen te bewaren die je niet direct nodig hebt en zet het bijvoorbeeld in je schuur of kelder. Dozen die je op dit moment niet kunt gebruiken vouw je in elkaar, zo nemen ze niet no veel ruimte in. Ze staan voor je klaar mocht je besluiten wederom te verhuizen.

Weggeven:

Wanneer je inschat een langere tijd geen verhuisdozen nodig te hebben en je hebt geen goede plek om ze zo lang op te slaan, zijn er altijd mensen die lopen te springen om een stel handige verhuisdozen. Je broer die verhuisd, of bijvoorbeeld de buurvrouw die flink aan het reorganiseren is. Wanneer zij deze dozen van je krijgen toven je bij hen in ieder geval een glimlach op het gezicht. Ken je zo niemand in je directe omgeving die dozen zoekt, kun je ook de dozen op een weggeefhoek op Facebook plaatsen, grote kans dat er zo iemand bij je op de stoep staat.

Verkopen

Dan is er uiteraard altijd nog marktplaats. Als je een wat groter aantal dozen hebt, liefst allemaal in dezelfde maat, kunnen zo ook nog best wat geld opleveren. Vermeld even de exacte maten en aantallen en wie weet ben je er zo van af én levert het nog een klein bedrag op, waarmee je een deel van de aanschafprijs weer terugverdient.

Een laatste tip:

bedenk vooraf wat je na de verhuizing met de dozen gaat doen. Dit voorkomt stress tijdens het uitpakken bij je verhuizing. Succes!

Zo benut je de kleine badkamer beter

By Nieuws No Comments

Woon je in een klein appartement? Je zult dan creatief met de beperkte ruimte om moeten gaan om het leefbaar te houden. Hier enkele tips om het maximale uit de beperkte ruimte te halen. Als verhuizen naar een grotere woning geen realistische optie is, lees dan de rest van het artikel.

Maak alles multifunctioneel

In een kleine ruimte is het handige als de verschillende elementen meerdere functies hebben. Denk aan een combinatie bed en bank.

Benut de deur

Kijk naar die mooie deur, allemaal ruimte die wacht om gebruikt te worden. Installeer enkele  handdoekrekken en geef de deur een functie.

Benut de binnenzijde van je kastdeurtjes

Hang rekken aan de binnenzijde van de deurtjes voor onder andere de haardroger en de krultang. Plaats in je bovenkastje een magnetische strip, handig voor de nagelvijl, nagelknipper en haarschuifjes

De hoogte in

Kijk naar boven in de badkamer en wat zie je? Waarschijnlijk niet veel. Ongebruikte ruimte die efficiënter benut kan worden

Plank boven deur

Plaats een plank boven de deur waar je extra handdoeken en toiletpapier kun opslaan. Maak in de doucheruimte plaats om enkele bakjes aan een rail te bevestigen voor zeepjes en andere douche benodigdheden.

Met enkele van deze tips kun je hopelijk er net iets meer uit de beschikbare ruimte halen. Maar laten we ook vooral niet de voordelen vergeten van een kleine badkamer, je hebt hoe dan ook minder schoonmaakwerk!

How-to: Maak van je huis een vakantieresort

By Nieuws No Comments

Wil je je huis omtoveren in een vakantieresort? Dat kan tegenwoordig gemakkelijk door middel van aanbieders als Airbnb, een plek waar mensen hun eigen huis verhuren aan reizigers. Heb je nou wat ruimte over in huis of ga je zelf een weekje weg? Wellicht is het interessant om dan zelf je huis eens te verhuren.

Bij Airbnb hebben sinds haar oprichting in 2008 al ongeveer 60 miljoen mensen een accommodatie geboekt, en biedt de site inmiddels meer dan 2 miljoen verschillende accommodaties aan. Bent u de volgende?

Waarom je huis aanbieden aan vakantiegangers?

Naast dat het feit dat het een leuk zakcentje oplevert, is het ook de ideale manier om je huis netjes en geordend te houden. Of je nu een kleine kamer over hebt of een compleet huis hebt te verhuren, op een verhuursite als Airbnb is er altijd iemand die het wil huren.

Wat moet je regelen?

Belangrijke zaken die je moet regelen voordat je succesvol je huis kunt verhuren:

 1. Bekijk of je aan specifieke eisen moet voldoen vanuit de lokale overheid
 2. Schrijf je in op een verhuursite (zoals bijvoorbeeld Airbnb)
 3. Ruim je huis op. De ruimte moet uiteraard een beetje toonbaar zijn voor de gasten. Staat het wat vol? Verkoop overtollige spullen of plaats het in je opslagruimte
 4. Neem goede foto’s. Goede foto’s zijn zeer belangrijk, dit verkoopt uiteindelijk de ruimte die je gaat verhuren, vaak koppelt airbnb je aan een professionele fotograaf, en dit helemaal gratis!
 5. Neem geen risico’s. Vaak koppelt airbnb de huurders aan een social media account zoals facebook, ook kun je klanten vragen om een identiteitsbewijs te sturen, zodat je precies weet wie jij in je huis krijgt.

Hiermee moet niks u meer in de weg staan om uw eigen huis te verhuren. Succes!

Het opslaan van een picasso_Opslagbox2

How-To: Het opslaan van je Picasso

By Nieuws No Comments

Of je nu een Picasso of de vingerverf oefening van je dochter wilt opslaan, alle kunst wil je met de grootste zorg behandelen. Dus ook als je het in een opslagruimte plaatst.

Bij verhuizing, kleiner wonen, of het herinrichten van je huis zul je soms voor de beslissing komen te staan om een kunst tijdelijk of langere tijd op te slaan. Vaak wordt kunst in de opslagruimte gezet wat men later weer wil gebruiken, het zij door het zelf weer aan de muur te hangen of om weg te geven als cadeau aan een vriend of vriendin. Kunst is gevoelig voor beschadigingen, dus is het verstandig voorzorgsmaatregelen te nemen om te zorgen dat het in een goede conditie blijft.

Dus, hoe pak je dat aan? Nou, dit hangt af van het type kunst dat je wilt opbergen. Je kunt het opdelen in 3 categorieën: waardevolle kunst, ‘opvulkunst’ en kunst onschatbare waarde.

Opslaan van waardevolle kunst

Waardevolle kunst is kunst die voor verzamelaars een bepaalde waarde vertegenwoordigt, de kunst die geld waard is of misschien zelfs beroemd. Deze stukken dienen te worden opgeslagen volgens professionele richtlijnen voor het behoud van kunst. Ze kunnen deel uitmaken van ons cultuurerfgoed en moeten ook als zodanig worden behandeld. Dit type kunstwerken plaats je in een stelling zodat het van de grond af staat en is beschermd tegen eventuele waterschade. Het kunstwerk wordt in verticale positie gezet. De verschillende werken kun je afscheiden met een houten plaat, eventueel voorzien van een zachte laag. Het kunstwerk zelf dient te worden ingepakt in een water- en luchtdichte verpakkingen worden opgeslagen in een ruimte van rond de 21 graden Celsius met een vochtigheidsgraad van 40-50%.

Opslaan van opvulkunst

Opvulkunst betreffen werken die geen materiële of sentimentele waarde vertegenwoordigen. Dit zijn stukken die mensen mooi vinden, maar waar men verder geen speciale waarde aan hecht. Deze werken kunnen eventueel in een platte positie worden bewaard, of opgerold worden in een koker.  Ze kunnen ingepakt worden in papier of bubbeltjesplastic om schade te voorkomen.

Opslaan van kunst van onschatbare waarde

De laatste categorie, de kunst van onschatbare waarde, bestaat uit werken waar de eigenaar een bepaalde sentimentele waarde aan hecht. Een schilderij is bijvoorbeeld zelf geschilderd, of het is een tekening die je zoon of dochter voor je heeft gemaakt toen het klein was. Dit type kunst kun je eigenlijk beter niet opslaan, maar moet je laten zien aan de wereld. Deze verdient het om niet weggestopt te worden in een hoekje van de opslag, maar verdient een prominente plek in de woonkamer! Als er toch tijdelijk geen plek voor is en het komt toch even in de opslag te staan, is het wellicht een idee om het in een map te stoppen met de naam van de persoon erbij en wellicht het achterliggende verhaal erbij te noteren. Kunst met sentimentele waarde wil je uiteraard ook delen met volgende generaties, dus kun je het wederom goed beschermen door het in een koker te plaatsen of met lijst in bubbeltjesplastic te wikkelen.

Laat die Picasso maar komen!

9 Feitjes over Storage Wars held Dan Dotson

By Nieuws No Comments

Veel mensen kennen intussen wel het concept Self-Storage. Dit komt niet in de laatste plaats door Dan Dotson en zijn mannen in de serie “Storage Wars”, in Nederland uitgezonden op Veronica. In de serie worden spullen uit opslagruimtes per opbod verkocht wanneer klanten de huur niet hebben betaald. Hoewel zijn snelle gepraat bij de biedingen menigeen op de lachspieren werkt, werkt het zeker mee om in Nederland Self-Storage meer bekendheid te geven. Hier enkele feitjes over deze markante persoonlijkheid:

 

Dan ‘Storage Wars’ Dotson

 1. Zijn volledige naam is Danny Allan Dotson
 2. Het veilen van spullen leerde hij al op zijn elfde.
 3. Het bedrijf waarvan hij zijn salarisstrookje ontvangt organiseert jaarlijks tussen de 2500-3000 veilingen per jaar
 4. Zijn beroep omschrijft hij ook wel als “snelle prater”
 5. Hij heeft een filmrolletje te pakken in de film cockroaches uit 2015
 6. In juni 2014 heeft Dan een beroerte gehad
 7. Dave Hester, een van de bieders uit de serie wordt ervan beschuld Laura (de vrouw van Dan) te hebben geslagen op de set na een uit de hand gelopen ruzie.
 8. Samen met zijn vrouw verdiend hij omstreeks $675.000 per seizoen met Storage Wars
 9. Hij hoeft niet op een houtje te bijten, hij bezit ongeveer 4,5 miljoen dollar. Het is weliswaar geen Donald Trump (die is ongeveer 4,5 biljoen waard), maar slecht boert hij in ieder geval niet.

Aflevering Storage Wars

Wil je graag meer afleveringen van de serie bekijken? Bezoek dan de website van Veronica.

 

Uw eigen postbus

 

Gratis vervoerservice

1
1
 • Maandag:   9:00 – 12:00
 • Dinsdag:     9:00 – 12:00
 • Woensdag: 9:00 – 12:00
 • Donderdag:9:00 – 12:00
 • Vrijdag:       9:00 – 12:00
 • Zaterdag:    Op afspraak

Afspraak is ook ’s avonds mogelijk

 • Ma –  Zo: 06:00 – 23:00 uur