Je opslagbox optimaal benutten

Als je een opslagruimte bij ons gaat huren, dan wil je die uiteraard zo optimaal mogelijk benutten. Het liefst sla je er zoveel mogelijk spullen in op en tover je de spullen die je nodig hebt zo weer tevoorschijn. Bovendien wil je dat je spullen in goede conditie blijven en niet beschadigen. Wij geven je graag wat tips om dit voor elkaar te krijgen.

Stapelen

Benut de hoogte van de opslagbox door je spullen op te bergen in stevige stapelbare dozen of kratten, het liefst van hetzelfde formaat. Zorg ervoor dat dozen en kratten nog goed te tillen zijn. Gebruik daarom kleinere dozen voor zwaardere spullen, zoals boeken en servies.

Stellingkast

Het gebruik maken van één of meerdere stellingkasten zorgt voor orde en overzicht in je opslagbox en maakt het ook makkelijk om de hoogte van de ruimte goed te gebruiken.

Start met de zwaarste dozen en grootste spullen

Start de ruimte te vullen met de zwaarste dozen en grootste spullen. Begin achteraan en werk naar de ingang toe. Zorg ervoor dat de spullen die je nog regelmatig denkt te gebruiken dichterbij de ingang staan.

Creëer een looppad

Heb je een grotere opslagbox en heb je meerdere spullen in je opslagbox regelmatig nodig? Creëer dan een klein looppad in het midden van je opslagbox. Dan kun je makkelijker spullen pakken en weer terugzetten.

Label dozen & maak een plattegrondje

Label de dozen en schrijf op wat er in zit, dat is handig als je op zoek bent naar iets. Zorg ervoor dat de labels goed zichtbaar zijn. Maak een plattegrondje en teken hierop in welke dozen en spullen waar staan. Dat scheelt veel zoeken en onnodig gesjouw.

Bescherm kwetsbare en breekbare spullen

Maak tijdens het inpakken gebruik van noppenfolie en verhuisdekens om zo je kwetsbare en breekbare spullen te beschermen.

Markeer dozen met zware en breekbare spullen

Markeer dozen die gevuld zijn met zware spullen, dat zorgt ervoor dat je je niet vertilt als je de dozen weer moet verplaatsen. Ook is het handig om dozen te markeren die gevuld zijn met breekbare spullen. Vaak weet je na een tijdje niet meer wat erin welke doos zit. Als je ziet dat de doos gevuld is met breekbare spullen, dan ga je hier zorgvuldiger mee om en dat zorgt ervoor dat je spullen heel blijven. Zorg ervoor dat de markeringen goed zichtbaar zijn.

Haal meubels zoveel mogelijk uit elkaar

Gedemonteerde meubels zijn makkelijker te verplaatsen en nemen minder ruimte in beslag. Holle ruimtes, zoals lades van een kast, kun je vervolgens weer opvullen met kleinere spullen.

Verwijder batterijen

Verwijder batterijen uit apparaten die je langere tijd niet gaat gebruiken. Zo voorkom je dat de batterijen onnodig capaciteit verliezen of gaan lekken en schade veroorzaken aan je apparaten.

Zorg ervoor dat je je niet kunt verwonden aan je spullen

Plaats spullen met scherpe punten, zoals bijvoorbeeld tuingereedschap, zo dat je jezelf er niet aan kunt verwonden. Bijvoorbeeld in een hoek van de opslagbox of pak de scherpe punten in met karton.

Sla je spullen schoon op

Zorg ervoor dat de spullen die je opslaat schoon zijn, dan kun je ze daarna sneller in gebruik nemen of weer een plekje geven in je huis.

Gereedschap & een trapje

Bij het vullen van je opslagbox is het handig om wat klein gereedschap en een trapje bij de hand te hebben om zo eventuele meubels te kunnen demonteren en spullen hoger te kunnen stapelen.  

Verzeker je spullen en maak er foto’s van

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je spullen bij ons veilig opgeslagen zijn. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan kan het bij het claimen van eventuele schade bij je verzekering handig zijn om over foto’s van je spullen te beschikken. De spullen die je bij ons opslaat, worden niet door ons verzekerd. Ze zijn in veel gevallen verzekerd via je eigen inboedelverzekering. Wij raden altijd aan om even contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij en aan te geven dat (een deel) van je inboedel is opgeslagen in een opslagruimte op een ander adres. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 

Welk formaat opslagbox heb je nodig?

De meeste mensen zijn verrast hoeveel er in een opslagbox past. Het is best lastig om goed in te schatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Door gebruik te maken van onze ruimte calculator krijg je een goede indicatie. Twijfel je over de ruimte die je nodig hebt of wil je de ruimte liever met eigen ogen zien? Maak dan telefonisch een afspraak. Wij laten je de verschillende mogelijkheden graag zien en adviseren je bij het maken van de juiste keuze.