Van rommelzolder naar thuiswerkkantoor

De afgelopen periode heeft ons geleerd dat thuiswerken in veel functies en sectoren goed mogelijk is. Veel mensen waarderen het thuiswerken en ervaren meerdere voordelen, zoals meer vrijheid en flexibiliteit, geen reistijd en filestress en een hogere productiviteit.

Als je vaker thuiswerkt, is het wel zo prettig om over een fijne thuiswerkplek te beschikken. Waarschijnlijk denk je niet gelijk aan de zolder als je ideale thuiswerkplek, maar dit is een prima optie. Je kunt hier vaak in alle rust werken.

De zolder, een ideale plek om te werken

Waarom is de zolder een ideale plek om te werken?

  • De zolder is vaak afgeschermd van de rest van het huis, waardoor je je er makkelijker kunt concentreren en minder afgeleid wordt.
  • De zolder kun je exclusief gebruiken voor je werk. Je kunt er de deur achter je dicht trekken.

De zolder is bij de meeste mensen de rommeligste ruimte van het huis. Hij wordt vooral gebruikt voor de opslag van spullen die je bijna nooit of hoogstens één of twee keer per jaar gebruikt, zoals de kerstversiering, ski’s en kampeerspullen. En dat is zonde van de kostbare ruimte. Hier kun je gemakkelijk verandering in brengen door een bestemming voor je zolder te bedenken, zoals een thuiswerkplek. Ineens is het dan niet meer een plek waar je van alles zo maar even parkeert, maar een plek waar je ongestoord kunt werken en die je opgeruimd wilt houden.

Productiever en professioneler

Werken aan een opgeruimd bureau en in een geordende ruimte zorgt voor vele voordelen. Zo vermindert een opgeruimde thuiswerkplek werkstress en zorgt het ervoor dat je gemotiveerder en productiever kunt werken.

Steeds vaker wordt er vergaderd via Zoom of Teams. Als de achtergrond van je thuiswerkplek rustig en georganiseerd is, komt dit professioneler over op je collega’s en eventuele klanten. Een achtergrond met een berg wasgoed en een spelend kind leidt af en wekt de indruk dat je niet met je volle aandacht bij je werk bent.

De zolder gebruiken als thuiswerkplek

Goed werkende wifi en een comfortabele en ergonomische stoel en bureau zijn uiteraard de basisingrediënten van een werkplek. Als je de zolder gaat gebruiken als thuiswerkplek, besteed dan ook aandacht aan de volgende punten om zoveel mogelijk uit je werkdag te halen:

  • een goede ventilatie
  • natuurlijk daglicht
  • een prettige temperatuur (verwarming in de winter en koeling in de zomer)

De zolder opruimen

Overweeg je je zolder te gaan gebruiken als thuiswerkplek? Begin dan vandaag nog met opruimen. Je hebt nu een stok achter de deur om alle overbodige spullen weg te gooien, geven of op Marktplaats te zetten. Blijven er dan nog teveel spullen over om een fijne thuiswerkplek te creëren? Huur dan ruimte bij ons, wij bieden diverse oplossingen bij ruimtegebrek.