Tips voor een ontspannen verhuizing

Een verhuizing is één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we een aantal tips voor je verzameld die kunnen bijdragen aan een ontspannen verhuizing:

1 Begin op tijd met opruimen en inpakken

Meestal weet je al maanden of weken van tevoren dat een verhuizing aanstaande is. Eén van de meest nuttige acties is het tijdig opruimen van je huidige woning. Dit zorgt ervoor dat je georganiseerder kunt verhuizen en vaak minder spullen hoeft te verhuizen. Spullen die je de komende tijd niet nodig hebt, kun je op je gemak gaan inpakken en bijvoorbeeld tijdelijk extern opslaan. Je zult merken dat dit zorgt voor ruimte en rust.

2 Maak een planning & stel een checklist op

Een goede reële planning is vaak het halve werk. Stel daarnaast ook een checklist op met alle zaken die geregeld moeten worden. Wat je hebt gedaan kun je dan afvinken. Dat zorgt voor overzicht en rust.

3 Zorg voor voldoende stevige verhuisdozen

Zorg voor voldoende stevige verhuisdozen die makkelijk te tillen zijn. Je kunt beter teveel dozen hebben, dan er op het laatste moment achter komen dat je dozen tekort komt. Schrijf op elke doos naar welke ruimte de doos gebracht moet worden. Zo ben je niet de hele verhuisdag druk met aanwijzingen geven en dozen opentrekken.

4 Meet voor je gaat verhuizen

Meten = weten. Zorg ervoor dat je weet of je meubels passen op de plaats die je ervoor in gedachten hebt en welke meubels gedemonteerd moeten worden voor het vervoer. Hou hierbij goed rekening met de breedte en hoogte van deuropeningen, trapopgangen en liften. Het zou kunnen dat je door het gewicht of formaat van bepaalde meubels bijvoorbeeld een verhuislift moet huren om ze te kunnen verhuizen.

5 Fotografeer kabeltjes

Maak foto’s van kabeltjes als ze nog in je apparatuur zitten. Zo weet je altijd waar welk snoertje ook alweer in moet na de verhuizing.

6 Demonteer de meeste meubels

In de meeste gevallen is het handig om je meubels voor de verhuizing te demonteren. Op die manier zijn ze makkelijker te hanteren en is de kans op beschadiging aan je meubels en woning kleiner. Bewaar kleine onderdelen, zoals schroefjes, bij elkaar in een zakje en plak dit op een groter deel van het meubel. Zo raak je kleine onderdelen niet kwijt.

7 Bescherm je meubels  

Bescherm je kostbare meubels die je niet gaat demonteren met noppenfolie en verhuisdekens. Haal de inhoud uit kasten en plak lades dicht.

8 Breng je kinderen ergens anders onder

Heb je kleine kinderen? Breng ze voor hun eigen veiligheid en jouw rust op de verhuisdag onder bij opa en oma of vrienden. Grotere kinderen kunnen je prima helpen met sjouwen en vinden het vaak leuk om hun eigen kamer in te richten.  

9 Schakel tijdig hulptroepen in

Ga je verhuizen zonder professionele hulp en staat de datum waarop je gaat verhuizen vast? Schakel dan zo snel mogelijk familie en vrienden in. Vele handen maken licht werk. Dus hoe meer hulp, hoe beter!

10 Regel het vervoer

Bedenk van tevoren hoe je al je spullen wilt vervoeren. Reserveer hiervoor bijvoorbeeld een verhuisbus of leen een aanhanger van vrienden.

11 Catering

Zorg op de verhuisdag voor genoeg koffie, thee, broodjes en snacks voor iedereen die komt helpen. Sluit de dag gezamenlijk af met een stevige maaltijd en trek een fles bubbels open om de verhuizing te vieren!

12 Besteed je verhuizing uit

De ultieme tip voor een ontspannen verhuizing: besteed je verhuizing uit! Onze verhuizers hebben jarenlange ervaring en met de juiste middelen zorgen zij ervoor dat je verhuizing soepel en ontspannen verloopt. We kunnen je helpen met het inpakken en verhuizen van al je spullen en helpen met klusjes in je nieuwe huis, zoals het monteren van je meubels en aansluiten van apparatuur.